9 DE DESEMBRE DEL 2023

Festa del Vi Novell als jardins del Palau Robert
de Barcelona

La Festa del Vi Novell torna als jardins del Palau Robert de Barcelona el dissabte 9 de desembre. Una jornada per degustar i comprar tots els vins novells catalans d’aquest any 2023 i alguns vins novells de Mallorca que hi vindran com a convidats. Per acompanyar els vins, hi trobareu formatges i embotits artesans i de qualitat, a més d’activitats i sorpreses per passar una bona estona tot celebrant la temporada del vi novell.

La festa estarà oberta des de les 11 del matí i fins a les 8 del vespre. Els tiquets per a les degustacions es podran comprar allà mateix.

Un vi envoltat de celebració

L’arribada del vi novell és sempre motiu de festa. I aquest any no serà una excepció. Estigueu atents al web i les xarxes socials del vi novell per conèixer les diferents activitats que s’organitzaran aquest any per celebrar la sortida del vi novell.

L’únic vi de temporada

El vi novell és l’únic vi de temporada, un vi que surt al mercat l’11 de novembre, dia de Sant Martí, i que està pensat per ser consumit de manera immediata, idealment entre novembre i finals d’hivern. La història del novell a Catalunya es remunta a quan a les cases de pagès el vi de l’any anterior no arribava en bones condicions fins a l’hivern següent i s’esperava amb molta il·lusió el vi de la nova anyada. Aquest vi es consumia sense haver reposat, tal com fan la resta de vins, fins i tot els joves, que no surten al mercat fins més endavant.

Aquest any, el novell estrena etiqueta

Aquest any, el vi novell de tots els cellers que formen part del col·lectiu d’elaboradors tindrà una etiqueta que en facilitarà el reconeixement i garantirà que el vi compleix els següents criteris: que el 100% del raïm utilitzat és de l’anyada que s’indica a l’etiqueta, que no està disponible per a la venda al públic abans del dia 11 de novembre, que és un vi de qualitat regulada per una DO catalana i que el celler està compromès amb la promoció i difusió del vi novell, les seves característiques i la seva història i tradició.

Un padrí amb estrella

El prestigiós xef Artur Martínez, amb una estrella Michelin pel restaurant AÜRT de Barcelona, és el padrí del vi novell 2023. Martínez explica que “per a mi és un autèntic honor i un plaer ser la cara visible d’un vi que he defensat sempre i des de fa temps i que és sincer, amable i molt fresc”. Afirma que “és un tipus de vi excepcional perquè representa la màxima relació que hi ha entre el fruit i el consumidor. No hi ha un vi més honest que el novell”. I fa una crida perquè el públic descobreixi i tasti “un vi que s’expressa pur i autèntic i en què el procés d’elaboració és mínim”.