Maridatge

  • No Vell 2020 Blanc (DO Penedès), de Covides
  • Vi Novell 2020 Negre (DO Montsant), de Celler Masroig

Ingredients

  • 700 g de patates vermelles o Kennebec
  • 1 col d’hivern
  • 3-4 talls de cansalada
  • 3-4 grans d’all
  • Sal i pebre
  • Oli d’oliva verge extra

Pas a pas

  1. Rentem i pelem les patates.
  2. Eliminem les fulles exteriors de la col i el tronc de la base. Tallem la resta en tires o trossos mitjans. Rentem bé amb abundant aigua.
  3. Posem a bullir una olla gran amb aigua i sal.
  4. Quan l’aigua bulli, tirem les patates i les deixem coure 20 minuts.
  5. Passats aquests 20 minuts, afegim la col i bullim 15 minuts més.
  6. Punxem amb un ganivet per comprovar si les patates estan tendres per dins. Si estan llestes, traiem del foc i escorrem l’aigua.
  7. Separem les patates i amb una forquilla o escumadora pressionem la col a l’escorredora perquè deixi anar tota l’aigua possible.
  8. Posem la col i les patates en un altre recipient i les trinxem bé amb l’escumadora fins a desfer els ingredients. Barregem.
  9. Trossegem la cansalada i la saltegem en una paella. Quan comenci a daurar-se, afegim els alls -prèviament picats o laminats- amb un raig d’oli.
  10. Removem fins que la cansalada i els alls quedin ben daurats. Reservem alguns trossos de cansalada per decorar al sevir.
  11. Afegim la col i la patata a la paella. Barregem bé per integrar tots els ingredients. Provem i salpebrem al gust.
  12. Servim calent. Opcionalment podem acompanyar el trinxat amb uns trossos de botifarra negra prèviament saltejada a la paella per potenciar el sabor del plat.  

Els vins

Per acompanyar aquest plat proposem dos vins que maridaran a la perfecció:

Un vi blanc de marcat caràcter afruitat, fresc, saborós i amb una bona acidesa. La textura del plat agrairà aquestes notes àcides, que ens ajudaran a netejar la boca.


Vi fresc i afruitat. Al paladar ens mostra suavitat i frescor, amb algunes notes a llaminadures. La fruita madura i el pes en boca del trinxat ens ajudaran a fer créixer els sabors del plat.

Category
Tags

Comments are closed